About

About

Don de Baron

Het is wie? Het is Don! Buurman, zoon, vriend en partyboy pur sang!
Al een kleine tien jaar het zonnetje op duistere feestjes, te herkennen aan zijn witte bril en uitbundige moves. Je kunt zeggen dat hij de geadopteerde zoon is van Jules Deelder, Don is de Rotterdamse nachtburgemeester van deze generatie.

Zeven jaar geleden werd hij opgemerkt door de leden van NoizBoiz; de eerste Nederlandse Grime en Dubstep formatie en maakte  zo zijn opmars als backup MC en hypeman. NoizBoiz dropte in 2012 hun tweede album ‘Georganiseerde Chaos’, op de unieke ‘Gunfinger’ USB-stick. Ook kregen zij de ‘one minute of fame’ in ‘De Wereld Draait Door’ en een speciaal plekje in het hart van Nico Dijkshoorn.

Vanuit daar richt de laatste man in ieder slagveld zich ook op verschillende solo projecten. Zo hostte Don de Baron verschillende evenementen als; ‘De grote prijs van Nederland’, ‘Solar’, Mysteryland’  ‘Q-base’, en ‘Subway’, “Vunzige Deuntjes” en meerdere festivals. Daarnaast is hij MC op Dubstep, Electro, House, Trap, Grime, Hiphop, Tekno en Techno feestjes. Interactie is zijn specialiteit, hij is jouw Cup a Soupje om 4 uur ’s nachts en zorgt dat je niet stil staat.

Ook op muzikaal front staat Don niet stil. Hij is momenteel bezig met verschillende projecten in samenwerking met o.a. Nouveau Riche Music, Nebulon en het Colour of Sound collectief. Daarnaast is hij founder van het MiniRave concept, waar hij feestjes op een zo klein mogelijke locatie organiseert.

Hij is ook regelmatig te beluisteren tijdens zijn pop up radio show ‘Lastmanstanding’ waarin hij samen met diverse DJ’s je laat stuiteren op innovatieve electronische muziek.

Alles wat het maanlicht raakt is het terrein van deze nachtburgemeester…

Have your say